Ce ar trebui să știi despre saltele înainte să achiziționezi una?

cum iti alegi o saltea sfaturi

Ce ar trebui să știi despre saltele înainte să achiziționezi una pentru patul tău?

Multă lume nu discută despre acest lucru, însă o saltea bună poate însemna un somn liniștit, iar un somn liniștit și odihnitor înseamnă forță și energie pentru a doua zi. Iar pe termen lung, acest lucru înseamnă sănătate și un corp în echilibru.

Totul pleacă de la odihnă și de la modul în care ai grijă de corpul tău. Iar salteaua, dacă stai să te gândești, este obiectul pe care îți petreci aproximativ jumătate din timp. Fie că dormi (cel puțin 7 ore pe noapte), fie că te relaxezi pe timpul zilei sau stai cu prietenii la un film, salteaua este un obiect foarte important din casa ta.

Nu ai realizat niciodată asta nu?

Așadar, cum ne alegem salteaua perfectă?

Atunci când dorești să-ți schimbi salteaua, trebuie să te orientezi către anumite lucruri. Spre exemplu, ce dimensiuni are patul tău și ce saltea îți poți permite să cumperi, din perspectiva acestor dimensiuni. Însă trebuie să fii atentă și la alte aspecte. Vrei o saltea mai moale sau mai tare? Vrei o saltea clasică, pe arcuri sau îți dorești ceva modern, poate pe spumă sau o saltea gonflabilă.

Din ce material ar trebui să fie făcută salteaua și mai ales, cât de rezistentă este în funcție de materialul din care este concepută? Și acest lucru trebuie analizat. Trebuie să știi că în ceea ce privește rezistența, cele cu arc continuu sunt mai rezistente. Însă nu sunt la fel de confortabile ca cele din spumă profilată.

Un alt factor la care  trebuie să te gândești este dacă dormi singur sau cu partenerul / partenera. Acest lucru trebuie să-l iei în calcul și din prisma dimensiunilor, dar și datorită distribuției greutății. Trebuie să alegi o saltea care se adaptează după poziția corpului și care distribuie greutatea în mod egal.  Pentru a elimina orice aspect negativ și orice dubiu în acest sens, salteaua cu spumă de memorie și microfibre este alegerea perfectă. Poți găsi mai multe modele de saltele aici.

Transpiri noaptea, în timpul somnului? Trebuie să ai și acest aspect în vizor, atunci când îți cumperi o nouă saltea. Alege saltelele de latex pentru o ventilație mai bună și pentru a elimina umiditatea. Latextul este un material care susține și corpul în formă naturală și asigură o rezistență sporită a saltelei, datorită elasticității și durabilității în timp.

Tot pentru a elimina transpirația și umiditatea, este recomandat să alegeți o saltea care conține material celular sau straturi de gel în matlaseu, care să regleze în permanență temperatura în timpul nopții.

Acum știi să-ți alegi salteaua perfectă!

Ținând cont de aceste sfaturi, poți ști la ce aspecte să fii atent când trebuie să-ți achiziționezi o saltea. Ține minte că tot ceea ce contează atunci când îți alegi salteaua, este odihna și somnul cât mai liniștit, pentru a-ți putea recăpăta energia necesară zilei, în fiecare dimineață.

Îți urăm un început de săptămână productiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.